Klantcase  -  Terug naar overzicht

Soepele implementatie van IBAN-Naam Check én Overstap Check bij BNG Bank

BNG Bank is een Nederlandse bank die zich richt op zakelijke klanten in de non-profit sector, waaronder gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen. Kaj Heins, productmanager bij BNG Bank heeft de implementatie van de IBAN-Naam Check en Overstap Check begeleid. In februari 2020 werd BNG Bank hiermee de eerste bank in Nederland die van beide services gebruik maakt. De klantenreacties zijn zeer positief en BNG Bank kijkt tevreden terug op de soepel verlopen implementatie.

KLANTCASE VERDER LEZEN

SurePay introduceerde de IBAN-Naam Check in 2017 om online betalingen veiliger en persoonlijker te maken. Na de succesvolle implementatie bij de grootbanken, vroegen klanten ook aan BNG Bank om de check te implementeren.

BNG Bank-klanten gaven aan de check te verwachten vanuit hun positieve ervaringen in privé-bankieren. BNG Bank verwerkt geen grote aantallen online betalingen, maar voornamelijk batch betalingen. Zij zagen bij de online betalingen dus minder verkeerd ingevoerde betalingen (onverschuldigde betalingen) of factuurfraude dan andere banken. De winst voor BNG Bank zit dus in het tegemoetkomen aan de wensen van de klant en het creëren van een optimale, veilige klantervaring.

Door de IBAN-Naam Check te combineren met de Overstap Check voldoet de BNG Bank direct aan het “Betaler Informeren Bij Initiatie” (BIBI) voorschrift van de Betaalvereniging Nederland dat eind 2020 ingaat.

Soepele implementatie

SurePay biedt de diensten aan als een SaaS-oplossing, waardoor het een schaalbare oplossing is, met uitstekende responstijden. Hierdoor is het mogelijk om ze onzichtbaar voor de eindgebruiker in te bouwen in de eigen software en bankier-omgeving. Uiteraard betekent dit dat SurePay klanten goed begeleidt bij de implementatie van de API. Ook BNG Bank hebben we persoonlijk begeleid bij de implementatie van beide services.

2 Sprints nodig voor implementatie

Binnen 4 weken (2 sprints) was de verbinding tussen onze systemen en de API van SurePay gerealiseerd.

Combinatie van checks werkt het beste

“Als middelgrote bank werkt BNG Bank vaker met standaardpakketten en -oplossingen, dan de grootbanken. Hierdoor is het prettig dat beide checks nu in 1 flow zijn geïmplementeerd, dat scheelt onnodig maatwerk in de backend. De checks integreren in de systemen ging probleemloos. De combinatie van de IBAN-Naam Check én Overstap Check wordt door onze klanten zeer gewaardeerd.” aldus Kaj Heins.

“Wij zien mogelijkheden om onze goede samenwerking met SurePay verder uit te breiden. Bijvoorbeeld met de combinatie van de IBAN-Naam Check en Overstap Check op incassobestanden van onze klanten.”

“De implementatie is heel prettig en soepel verlopen. Binnen 4 weken (2 sprints) was de verbinding tussen onze systemen en de API van SurePay gerealiseerd. Wij hebben ervoor gekozen om de IBAN-Naam Check en Overstap Check aan te roepen vanuit ons internetpakket. Bij het vastleggen van een betaling doen wij een request en krijgen we het resultaat direct terug.”

Kaj Heins, productmanager BNG Bank

Bel mij terug voor meer informatie

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel als mogelijk terug.

Klantcase NeoSmart

50%

Minder oninbare rekeningen

"Dankzij de IBAN-Naam Check hebben we het aantal oninbare rekeningen drastisch kunnen terugbrengen. Ook hebben we aanzienlijk minder fraude gevallen."

Klantcase lezen