Betaal contacten eenvoudig met SurePay PayID

Met SurePay PayID betalen klanten in jouw bankieren app voortaan eenvoudig en veilig naar vrienden en bekenden op hun contactenlijst. In de toekomst voegen we meer identificatiemogelijkheden toe aan deze dienst. SurePay PayID maakt hiervoor gebruik van het slimme IBAN-Naam Check algoritme.

Neem contact op voor meer info

Betaal naar contacten in de eigen bankieren app

In het buitenland is het al heel gebruikelijk om rechtstreeks te betalen naar de contacten in je telefoon. Om dit in Nederland ook mogelijk te maken, ontwikkelde SurePay PayID. 06-Betalen is de eerste functionaliteit die beschikbaar komt voor banken voor implementatie in online en mobiel bankieren apps. 06-Betalen is geïntegreerd in de API van IBAN-Naam Check. Hiermee kan elke bank in de eigen omgeving veilig en betrouwbaar betalen naar 06-nummers aanbieden.

Voordelen van SurePay PayID

Voor de klant

  • Betaal naar contacten zonder een IBAN in te voeren
  • Onderdeel van de eigen, gebruiksvriendelijke bankieren app
  • Veilig en betrouwbaar, dankzij de IBAN-Naam Check

Voor de bank

  • Extra service voor jouw klanten
  • Bank is en blijft in control over eigen klantgegevens
  • Klanten houden de eigen gegevens actueel aan bankzijde. Hierdoor beschikt de bank over recente en geverifieerde contactgegevens van de klant
  • De betaling blijft technisch een normale overboeking (SCT / SCT instant). Tussenrekeningen, iDEAL of wallets zijn voor 06-Betalen niet nodig

SurePay PayID is geïntegreerd met de IBAN-Naam Check

SurePay heeft 06-Betalen en SurePay PayID geïntegreerd met de IBAN-Naam Check. Dit houdt in dat:

  1. Het 06-nummer alleen in een IBAN vertaald wordt, als de betaler de correcte naam van de ontvanger heeft ingevoerd (‘Match’ of ‘Close Match’ checkresultaat). Dit voorkomt phishing naar IBAN’s en beschermt de privacy van jouw klanten.
  2. De betaler wordt beschermd door de IBAN-Naam Check bij 06-Betalen. Dit helpt om fouten en fraude te voorkomen, zoals WhatsApp-fraude. Een bank gebruikt dezelfde API (nieuwe versie) voor zowel 06-Betalen als de IBAN-Naam Check.
  3. De dienst werkt tussen klanten van alle Nederlandse banken, zonder complexe integratieprojecten. Hiermee heeft de bank direct een gemakkelijke P2P-betaalmethode voor alle klanten.

De implementatie van SurePay PayID en 06-Betalen

Wij hebben 06-Betalen geïntegreerd in de vernieuwde versie van de IBAN-Naam Check API. Door deze versie te implementeren, bied je jouw klanten een eenvoudige manier om een betaling te starten. De klant kan personen uit de contactenlijst van de telefoon kiezen. De bijbehorende naam en 06-nummer worden door de bank met SurePay gedeeld. Als de naam klopt (Match of Close Match), dan delen we het IBAN van de begunstigde met de bank om een standaard betaling uit te voeren.

De bank implementeert ook de SurePay PayID API in de bankieren apps, zodat haar klanten de gegevens (bijv. 06-nummer, e-mailadres) kunnen koppelen als SurePay PayID. De bank is ervoor verantwoordelijk dat deze gegevens gecontroleerd zijn (bv via verificatie SMS), zodat de klant alleen de eigen gegevens kan koppelen. Zodra het 06-nummer is gekoppeld, kan de klant betalingen ontvangen via 06-Betalen.

Interesse om 06-Betalen of SurePay PayID te implementeren bij jouw bank?

Neem contact op