1. Cijfers en ontwikkelingen

In 2021 heeft SurePay veel mooie ontwikkelingen doorgemaakt, op verschillende vlakken zijn we gegroeid als organisatie. Zo is ons team verdubbeld, en bestaat nu uit 82 medewerkers met 30 nationaliteiten. Er zijn meer dan één miljard checks uitgevoerd waarmee de mijlpaal van 4 miljard checks bereikt is. Daarnaast zijn er nieuwe services toegevoegd aan de IBAN-Naam Check voor Bedrijven.

In samenwerking met SEPAmail.eu en StreamMind, is de eerste crossborder IBAN-Naam Check gelanceerd, hiermee kunnen betalingen tussen Frankrijk en Nederland gecheckt worden, dit is een belangrijke stap richting Europese expansie.

We waarschuwden dagelijks zo'n 95.000 keer dat er mogelijk geld werd overgemaakt naar de verkeerde persoon of het bedrijf. Zorg dat je zeker weet dat die waarschuwing niet voor niks werd gegeven en hiermee fraude en fouten worden voorkomen.

Graag blikken we hieronder terug op afgelopen jaar:

SurePay Statistieken 2021 Totaal aantal checks sinds 2017

Aantal checks in 2021: >1.000.000.000

35+
Banken maken gebruik van IBAN-Naam Check
150+
Organisaties maken gebruik van IBAN-Naam Check
81%
Vermindering factuurfraude
99,99%
Gemiddelde uptime
3.075.668
Checks per dag
3.283.443
Waarschuwingen voor opgeheven rekening in 2021
67%
Minder frauduleuze bestellingen / drop in misdir..
52,75 ms
Gemiddelde responstijd

2. Nieuwe features IBAN-Naam Check voor Bedrijven

De IBAN-Naam Check wordt inmiddels door 150+ organisaties succesvol toegepast om fraude en fouten in verschillende bedrijfsprocessen te voorkomen. Dankzij de input en feedback van onze klanten en partners blijven we dit product ontwikkelen en verbeteren. Zo hebben we twee nieuwe features toegevoegd aan de IBAN-Naam Check voor Bedrijven:

  • Vanaf nu kan ook het KVK-nummer worden bevestigd terwijl een IBAN-Naam Check wordt uitgevoerd. Dit helpt organisaties met hun AML en KYC/KYS vereisten.
  • Overstap Check; direct een melding krijgen als een klant of leverancier is overgestapt naar een andere bank waarbij het juiste, nieuwe IBAN wordt doorgegeven en in de administratie kan worden aangepast.

Lees meer

De IBAN-Naam Check is geïntegreerd door meer dan 35+ banken en 150+ organisaties

Dit heeft factuurfraude met 81% verminderd en verkeerde betalingen met 67%.

3. Twee nieuwe investeerders aan boord

SurePay heeft twee nieuwe internationale investeerders verwelkomd in september: Connected Capital en Iris Capital. Beide investeerders zijn gespecialiseerd in het internationaal opschalen van B2B SaaS-oplossingen. Samen met Rabo Frontier Ventures ondersteunen zij SurePay om haar leidende positie uit te breiden als Confirmation of Payee service provider in Europa, gericht op het verminderen van fraude met betalingen bij banken, overheid en bedrijven.

4. Awards

Onze groei en ontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven; we hebben verschillende awards gewonnen! 

5. Onze klanten bevelen de IBAN-Naam Check aan

Ook vorig jaar hebben we de tevredenheid van onze klanten gemeten. We zijn trots op de resultaten: onze klanten beoordelen de IBAN-Naam Check met een 8,7 en de samenwerking met SurePay gaven zij een 8,6. Deze cijfers zijn hoger dan in 2020.

Wat we ook erg waarderen, is de feedback die we ontvingen van klanten die actief meedenken om onze dienstverlening nog beter te maken en productideeën - of wensen kenbaar maken.

Hier gaan we hard mee aan de slag en vanzelfsprekend staan we altijd open voor verbeteringen en suggesties!

6. SurePay was aanwezig bij 10 (internationale) events

Onze collega's hebben verschillende evenementen bezocht, zowel fysiek als online. Hier hebben we uitleg gegeven over de IBAN-Naam Check van SurePay aan banken en organisaties, en hoe dit betalingsfraude voorkomt.

7. Uitbreiden in Europa

Naast Nederland en Engeland, zijn we bezig om verder uit te breiden in Europa. Een belangrijke eerste stap richting een Europese oplossing om fraude te bestrijden, is de crossborder IBAN-Naam Check, in samenwerking met SEPAMail.eu en StreamMind. Deze dienst stelt banken, consumenten en bedrijven in staat om via de bestaande IBAN-Naam Check de rekeninghouder te controleren vóór hun betalingen tussen Frankrijk en Nederland.

Meer informatie

8. Vooruitblik 2022

Dit jaar richten we ons op verdere uitbreiding in Europa; landen als Duitsland, België en de Nordics zitten in de pijplijn. Hoe meer landen onze oplossingen gebruiken, des te meer fraude we kunnen voorkomen. Daarnaast worden nieuwe features toegevoegd aan de IBAN-Naam Check voor Bedrijven.

We wensen je een gelukkig en succesvol 2022!

Meer over SurePay

Wij leveren de IBAN-Naam Check aan banken en bedrijven. Met de IBAN-Naam Check controleer je of je betaalt aan de juiste persoon of het juiste bedrijf. Door de integratie van onze controle op IBAN en naam in je systemen, maak je jouw processen efficiënter, veiliger en neemt de kans op fraude en fouten af.

Bekijk onze services

Confidental Infomation