Fraud Risk Indicator

IBAN-Naam Check Add-on

Biedt extra datapoints voor het uitvoeren van een betaling 

Vermindert handmatig werk en kosten 
Verscherpt je fraudedetectie 

Hoe werkt het?

De Fraud Risk Indicator (FRI) is een oplossing bovenop de IBAN-Naam Check: een add-on voor de huidige API. In wezen biedt de add-on extra datapunten; risico-indicatoren die de bank helpen om te bepalen of er sprake is van een verhoogd of verlaagd risico op fraude.

Fraud Detectie & Monitoren

De (FRI) kan gebruikt worden bij het implementeren van detectie/transactie monitor systemen, niet front-end.

Dit helpt het voorkomen van fraude, voor het uitvoeren van een betaling, dankzij risico verhogende factoren, zoals een “hit” in de PolitieNL database of het feit dat een rekening net is geopend.

Verlaagt het aantal ‘false positives’

De FRI helpt het aantal false positives in de backlog van fraudeanalisten te verlagen, dankzij informatie over bijvoorbeeld het aantal rekeninghouders. 

FRI Modules

Account Context

 

Nederlandse Politie

Overzicht extra features

voor banken

PayID
Met SurePay PayID betalen klanten in jouw bankieren app voortaan eenvoudig en veilig naar vrienden en bekenden op hun contactenlijst. In de toekomst voegen we meer identificatiemogelijkheden toe aan deze dienst. SurePay PayID maakt hiervoor gebruik van het slimme IBAN-Naam Check algoritme.
Europese IBAN-Naam Check
De IBAN-Naam Check op internationale rekeningen. Deze feature stelt bedrijven in staat om via de IBAN-Naam Check de rekeninghouder te controleren vóór hun betalingen naar een buitenlandse rekening.
Overstap Check
Een dienst die wordt verleend door banken op grond van regelgeving is dat het voor een klant gemakkelijk is om van bank te veranderen. Wanneer een klant naar een nieuwe bank is overgestapt, moet het bedrijf de klant vragen zijn betalingsgegevens bij te werken. Dit kan met de Overstap Check; Als het resultaat van de IBAN-Naam Check een “Match” of “Close Match” is en de overstapservice “actief” is, wordt het nieuwe correcte IBAN van de gebruiker verstrekt. Hiermee kan je automatisch de juiste betalingsgegevens bijwerken en meerdere stappen in het proces overslaan.

Klaar om met de Fraud Risk Indicator aan de slag te gaan?

Fraud Risk Indicator integreren in je API

Heb je de IBAN-Naam Check API al geïntegreerd in je systemen en wil je gebruik maken van de Fraud Risk Indicator? Je kan een afspraak maken met Wendel Middendorp, Business Development Manager.