Bedrijven Check

IBAN-Naam Check Add-on

Controleer een KVK-nummer dat bekend is bij de Kamer van Koophandel in combinatie met de IBAN-Naam Check

Add-on-icons benefits--60
Controleer automatisch KVK-nummer in combinatie met IBAN en naam 
Add-on-icons benefits--61
Automatisch een extra veld op je factuur controleren

Hoe werkt het?

De Bedrijven Check controleert het in de aanvraag meegezonden nummer aan de hand van de bij de bank bekende waarde. Met deze informatie weten organisaties of het geregistreerde bedrijf en de bankrekening hetzelfde zijn – als onderdeel van hun AML en KYS/KYC eisen.

Overzicht extra features

voor de IBAN-Naam Check

Basic-93
Bedrijven Check
Met de Bedrijven Check kunnen bedrijven een KVK-nummer dat bekend is bij de Kamer van Koophandel controleren in combinatie met IBAN en naam. De Bedrijven Check controleert het in de aanvraag meegezonden nummer aan de hand van de bij de bank bekende waarde. Met deze informatie weten organisaties of het geregistreerde bedrijf en de bankrekening hetzelfde zijn – als onderdeel van hun AML en KYS/KYC eisen.
Extra Features icons-09
BTW Check
Check tijdens het doen van een IBAN-Naam Check ook of het opgegeven BTW-nummer matcht met de bedrijfs- of handelsnaam. Zo controleer je voortaan de geldigheid van alle basis/stam gegevens van je crediteur die (verplicht) op een factuur staan.
Extra Features icons-10
Overstap Check
Een dienst die wordt verleend door banken op grond van regelgeving is dat het voor een klant gemakkelijk is om van bank te veranderen. Wanneer een klant naar een nieuwe bank is overgestapt, moet het bedrijf de klant vragen zijn betalingsgegevens bij te werken. Dit kan met de Overstap Check; Als het resultaat van de IBAN-Naam Check een “Match” of “Close Match” is en de overstapservice “actief” is, wordt het nieuwe correcte IBAN van de gebruiker verstrekt. Hiermee kan je automatisch de juiste betalingsgegevens bijwerken en meerdere stappen in het proces overslaan.
Extra Features icons-11
Account Age Check
Fraudeurs gebruiken over het algemeen recent geopende bankrekeningen, wat betekent dat deze rekeningen een hoger risico lopen om voor een frauduleuze transacties te worden gebruikt. De Account Age Check geeft als resultaat terug wat de leeftijd is van de rekening sinds de datum van opening. Zo weet je of je te maken hebt met een recent geopende rekening. Om frauduleuze transacties te voorkomen, kan deze rekening nog een keer gecheckt worden via een extra proces.
Extra Features icons-12
Europese IBAN-Naam Check
De IBAN-Naam Check op internationale rekeningen. Deze feature stelt bedrijven in staat om via de IBAN-Naam Check de rekeninghouder te controleren vóór hun betalingen naar een buitenlandse rekening.

Klaar om de Bedrijven Check te gaan gebruiken?

Aanmelden voor onze IBAN-Naam Check Portal

De Bedrijven Check is standaard beschikbaar bij een portal abonnement. Wanneer je je aanmeldt voor onze portal, kun je de Bedrijven Check dus direct gaan gebruiken.

 Bedrijven Check integreren in je API

Heb je de IBAN-Naam Check API al geïntegreerd in je systemen of ben je geïnteresseerd deze te implementeren met de Bedrijven Check als extra feature? Plan dan een vrijblijvende (online) afspraak in om de opties voor jouw bedrijf te bespreken.