De IBAN-Naam Check voor bedrijven

Integreer de IBAN-Naam Check in je bedrijfsprocessen. Daarmee voorkom je fraude en fouten en realiseer je efficiëntere processen.

Maak je bedrijfsprocessen efficiënter en veiliger

Het invoeren, gebruiken en controleren van klantgegevens is vaak arbeidsintensief. Door de integratie van onze controle op IBAN en naam in je systemen, maak je jouw processen efficiënter, veiliger en neemt de kans op fraude af.

Zo ervaren jouw klanten een soepele onboarding en weet je zeker dat je incasseert bij en betaalt aan de juiste persoon. Bovendien weet je of je met een particuliere of zakelijke rekening te maken hebt en wanneer er meerdere rekeninghouders zijn! Verschillende verzekeraars, gemeenten en organisaties maken al gebruik van de IBAN-Naam Check voor Bedrijven.

4-Homepage icons-_v
Uitvinder
IBAN-Naam Check
NL-Homepage-surepay-icon-5
Europese oplossing Wereldwijd netwerk
4-Homepage icons-_v copy 2
99,99% uptime
52ms responstijd
4-Homepage icons-_v copy 3
Bancaire
veiligheidsstandaarden

Standaard features

van de IBAN-Naam Check

Icon-Match-No Match-123
Match, close match of no match?
In 1 oogopslag zie je of de ingevoerde IBAN en Naam bij elkaar horen. Wanneer de ingevoerde IBAN en Naam niet bij elkaar horen, kan de gebruiker de betaling annuleren om de gegevens te controleren.
Basic-95
Zakelijke of particuliere rekening?
De IBAN-Naam Check geeft aan of een nieuwe klant zich registreert met een zakelijke of particuliere rekening. Zo voorkom je dat je particuliere producten levert aan een organisatie met een zakelijke rekening of vice versa.
Basic-96
Tekent er iemand mee?

Bij sommige financiële producten is het belangrijk te weten wie er kunnen beschikken over de tegenrekening. De check geeft aan hoeveel rekeninghouders er zijn voor een IBAN. Zo kun je ook de gegevens van de andere rekeninghouders opvragen.

Basic-94
Vervallen rekening
De IBAN-Naam Check meldt bij betalingen dagelijks maar liefst 9.500 keer dat men wil overmaken naar een vervallen rekening. Het is goed voorstelbaar dat in jouw klanten-of leveranciersbestand intussen ook een aantal vervallen rekeningen zitten. Check jouw bestand regelmatig of bouw de API in en spoor bestandsvervuiling op.

Extra features

voor de IBAN-Naam Check

Basic-93
Bedrijven Check
Met de Bedrijven Check kunnen bedrijven een KVK-nummer dat bekend is bij de Kamer van Koophandel controleren in combinatie met IBAN en naam. De Bedrijven Check controleert het in de aanvraag meegezonden nummer aan de hand van de bij de bank bekende waarde. Met deze informatie weten organisaties of het geregistreerde bedrijf en de bankrekening hetzelfde zijn – als onderdeel van hun AML en KYS/KYC eisen.
Extra Features icons-09
BTW Check
Check tijdens het doen van een IBAN-Naam Check ook of het opgegeven BTW-nummer matcht met de bedrijfs- of handelsnaam. Zo controleer je voortaan de geldigheid van alle basis/stam gegevens van je crediteur die (verplicht) op een factuur staan.
Extra Features icons-10
Overstap Check
Een dienst die wordt verleend door banken op grond van regelgeving is dat het voor een klant gemakkelijk is om van bank te veranderen. Wanneer een klant naar een nieuwe bank is overgestapt, moet het bedrijf de klant vragen zijn betalingsgegevens bij te werken. Dit kan met de Overstap Check; Als het resultaat van de IBAN-Naam Check een “Match” of “Close Match” is en de overstapservice “actief” is, wordt het nieuwe correcte IBAN van de gebruiker verstrekt. Hiermee kan je automatisch de juiste betalingsgegevens bijwerken en meerdere stappen in het proces overslaan.
Extra Features icons-11
Account Age Check
Fraudeurs gebruiken over het algemeen recent geopende bankrekeningen, wat betekent dat deze rekeningen een hoger risico lopen om voor een frauduleuze transacties te worden gebruikt. De Account Age Check geeft als resultaat terug wat de leeftijd is van de rekening sinds de datum van opening. Zo weet je of je te maken hebt met een recent geopende rekening. Om frauduleuze transacties te voorkomen, kan deze rekening nog een keer gecheckt worden via een extra proces.
Extra Features icons-12
Europese IBAN-Naam Check
De IBAN-Naam Check op internationale rekeningen. Deze feature stelt bedrijven in staat om via de IBAN-Naam Check de rekeninghouder te controleren vóór hun betalingen naar een buitenlandse rekening.

Veelgestelde
vragen

IBANs van de volgende banken worden gecheckt: ABN Amro, Moneyou, ING, Rabobank, Knab, ASN, BLG Wonen, Regiobank, SNS, Zwitserlevenbank, Handelsbanken, BNG Bank, BNP Paribas NL, Deutsche Bank NL, Nederlandse Waterschapsbank, Van Lanschot-Kempen, bunq en Triodos. Hiermee biedt SurePay een dekking van >99% op Nederlandse IBANs.

Op dit moment kunnen we het grootste gedeelte van buitenlandse IBANs nog niet controleren. Echter werken we hier hard aan en verwachten we in de loop van 2022 goed nieuws te kunnen melden over het checken van buitenlandse IBANs, ook wel cross border betalingen genoemd

Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk met betrekking tot controle op buitenlandse IBANs? Neem dan contact met ons op.

Databeveiliging  is onze hoogste prioriteit. SurePay heeft de IBAN-Naam Check ontwikkeld in samenwerking met een groot aantal financiële instellingen, met als belangrijkste principe “Security by Design”.  Alle diensten zijn gebouwd op bewezen veilige architectuur en onderworpen aan strenge controles voordat ze in productie zijn genomen. SurePay is compliant aan ISO 27001 en wordt periodiek gecontroleerd op databeveiliging. Daarnaast wordt bij SurePay B.V. jaarlijks een ISAE 3402 type II audit uitgevoerd met betrekking tot een Information Security Management System conform het ISO/IEC 27001:2013 raamwerk. Een geslaagde audit heeft aangetoond dat we voldoen aan alle punten van de norm voor informatie-beveiligingseisen.

De IBAN-Naam Check service is beschikbaar via een API en levert daardoor een real-time respons. Deze API kan je in praktisch al je bedrijfsprocessen inbouwen. Denk aan je CRM of facturatie software. Wil je meer informatie over hoe de API in jouw voordeel kan werken? Neem dan een kijkje op deze pagina of lees de ervaringen van onze klanten hier terug.

De IBAN-Naam Check voor Bedrijven wordt op twee manieren geleverd, via een API verbinding en via een bestandscheck.

De IBAN-Naam Check voor Bestanden is al beschikbaar vanaf € 2.500 inclusief 10.000 records.

Wat onze klanten zeggen

Klaar om aan
de slag te gaan?

Plan een meeting met ons voor een vrijblijvende kennismaking
Download onze brochure IBAN-Naam Check voor Organisaties

Deze organisaties gingen je voor

bunq_logo_black