Overstap Check

IBAN-Naam Check Add-on

Past automatisch de betalingsgegevens aan wanneer een klant of leverancier is overgestapt naar een andere bank.

Hoe werkt het?

De Overstap Check van SurePay gebruikt de gegevens van de Overstapservice om aan te geven of een rekeninghouder is overgestapt naar een nieuwe bank. Het nieuwe IBAN slaat een klant eenvoudig op in zijn adresboek. Maak je al gebruik van onze IBAN-Naam Check API? Dan kun je de Overstap Check hieraan eenvoudig toevoegen.

Dit is de Overstap Check

Melding bij initiatie van betaling
Als een bank de Overstap Check van SurePay gebruikt, dan krijgt de betaler een melding als de begunstigde is overgestapt naar een andere bank. De bank bepaalt of en onder welke condities het IBAN wordt getoond. Als de betaler het IBAN krijgt getoond, kan hij meteen betalen aan het nieuwe IBAN en zijn adressenboek bijwerken. Dit versnelt de adoptie van nieuwe rekeningnummers.
Overstap Check in de API voor banken

De Overstap Check is beschikbaar als extra service in de IBAN-Naam Check API. SurePay biedt de bank de mogelijkheid om te kiezen onder welke voorwaarde de API het IBAN toont:

Altijd het nieuwe IBAN terugsturen óf alleen het nieuwe IBAN tonen als de naam een “Match” of een “Close Match” is.

Banken voldoen aan BIBI met de Overstap Check
Betaalvereniging Nederland vraagt van alle banken die deelnemen aan de Overstapservice dat ze BIBI (Betaler Informeren Bij Initiatie) invoeren. Door gebruik te maken van de Overstap Check voldoet een bank direct aan BIBI.

Voordelen van de Overstap Check

Overzicht extra features

voor banken

PayID
Met SurePay PayID betalen klanten in jouw bankieren app voortaan eenvoudig en veilig naar vrienden en bekenden op hun contactenlijst. In de toekomst voegen we meer identificatiemogelijkheden toe aan deze dienst. SurePay PayID maakt hiervoor gebruik van het slimme IBAN-Naam Check algoritme.
Europese IBAN-Naam Check
De IBAN-Naam Check op internationale rekeningen. Deze feature stelt bedrijven in staat om via de IBAN-Naam Check de rekeninghouder te controleren vóór hun betalingen naar een buitenlandse rekening.
Overstap Check
Een dienst die wordt verleend door banken op grond van regelgeving is dat het voor een klant gemakkelijk is om van bank te veranderen. Wanneer een klant naar een nieuwe bank is overgestapt, moet het bedrijf de klant vragen zijn betalingsgegevens bij te werken. Dit kan met de Overstap Check; Als het resultaat van de IBAN-Naam Check een “Match” of “Close Match” is en de overstapservice “actief” is, wordt het nieuwe correcte IBAN van de gebruiker verstrekt. Hiermee kan je automatisch de juiste betalingsgegevens bijwerken en meerdere stappen in het proces overslaan.

Klaar om de Overstap Check te gaan gebruiken?

Overstap Check integreren in je API

Heb je de IBAN-Naam Check API al geïntegreerd in je systemen of ben je geïnteresseerd deze te implementeren met de Overstap Check als extra feature? Plan dan een vrijblijvende afspraak om de opties voor jouw bank te bespreken.