SurePay PayID

Met SurePay PayID betalen klanten in jouw bankieren app voortaan eenvoudig en veilig naar vrienden en bekenden op hun contactenlijst. In de toekomst voegen we meer identificatiemogelijkheden toe aan deze dienst. SurePay PayID maakt hiervoor gebruik van het slimme IBAN-Naam Check algoritme.
NL-PayID-754x1536

Betaal naar contacten in de eigen bankieren app

In het buitenland is het al heel gebruikelijk om rechtstreeks te betalen naar de contacten in je telefoon. Om dit in Nederland ook mogelijk te maken, ontwikkelde SurePay PayID. 06-Betalen is de eerste functionaliteit die beschikbaar komt voor banken voor implementatie in online en mobiel bankieren apps. 06-Betalen is geïntegreerd in de API van IBAN-Naam Check. Hiermee kan elke bank in de eigen omgeving veilig en betrouwbaar betalen naar 06-nummers aanbieden.
PayID-Icon

Selecteer contactpersoon

SurePay PayID is geïntegreerd met de IBAN-Naam Check

Veilig en betrouwbaar
Het 06-nummer alleen in een IBAN vertaald wordt, als de betaler de correcte naam van de ontvanger heeft ingevoerd (‘Match’ of ‘Close Match’ checkresultaat). Dit voorkomt phishing naar IBAN’s en beschermt de privacy van jouw klanten.
Voorkomt fraude en fouten
De betaler wordt beschermd door de IBAN-Naam Check bij 06-Betalen. Dit helpt om fouten en fraude te voorkomen, zoals WhatsApp-fraude. Een bank gebruikt dezelfde API (nieuwe versie) voor zowel 06-Betalen als de IBAN-Naam Check.
Eenvoudig te integreren
De dienst werkt tussen klanten van alle Nederlandse banken, zonder complexe integratieprojecten. Hiermee heeft de bank direct een gemakkelijke P2P-betaalmethode voor alle klanten.

Wil je PayID toevoegen aan je internetbankieromgeving?

Plan een vrijblijvend gesprek in om de opties te bespreken