Hoe werkt de IBAN-Naam Check Portal?

Met de IBAN-Naam Check Portal controleer je de betaalgegevens van klanten, leveranciers en/of medewerkers. Zo voorkom je fraude en verkeerde betalingen. Download de handleiding, bekijk de instructievideo’s en lees onze veelgestelde vragen voor een vliegende start op onze online portal.

Instructievideo's IBAN-Naam Check Portal

1. Hoe werkt een Enkele Check?

2. Hoe werkt een Bestands Check?

Veelgestelde
vragen

Maak je geen zorgen, je account wordt binnenkort aangemaakt. Je ontvangt binnen twee werkdagen een bevestigingsmail met je persoonlijke inloggegevens.

Het e-mailadres bevestigen is een verplichte stap om de registratie voor de portal te voltooien. Elke gebruiker ontvangt een aparte e-mail van het systeem, met een link die 24 uur geldig is. Zodra de gebruiker op de link klikt, wordt het e-mailadres bevestigd en kan hij/zij verder met de volgende stap.

Elke gebruiker logt in via portal.surepay.nl. Vul de naam van de organisatie, e-mailadres, wachtwoord en de eenmalige code verstrekt door de MFA app in. Voor een uitgebreide uitleg bekijk je onze instructievideo op de volgende pagina: surepay.nl/hoe-werkt-de-portal

Enkele Checks worden uitgevoerd op de hoofdpagina. De gebruiker voert een naam en een IBAN in en klikt op de ‘Check’ knop. De resultaten van de check verschijnen vervolgens op dezelfde pagina. Voor een uitgebreide uitleg bekijk je onze instructievideo op de volgende pagina: surepay.nl/hoe-werkt-de-portal

Met de Bestands Check doe je meerdere IBAN-Naam Checks in één keer. De Bestands Check functie is beschikbaar voor Business PRO-klanten en is te vinden in de bovenste menubalk. Klik op de knop “Bestands Check”, je wordt doorgestuurd naar een nieuwe pagina. Hier upload je een bestand. Een voorbeeldbestand is beschikbaar op deze pagina onder de optie “Bestand uploaden” en kan als referentie worden gebruikt. De eerste drie kolommen moeten worden ingevuld zoals aangegeven in het voorbeeldbestand, voordat het bestand wordt geüpload. Zodra de Check is voltooid, verschijnt de knop ‘Download Bestand’. Klik op deze knop om het gecontroleerde bestand te downloaden. In het bestand vind je vervolgens de matching resultaten.
Voor een uitgebreide uitleg bekijk je onze instructievideo op de volgende pagina: surepay.nl/hoe-werkt-de-portal

Deze optie is binnenkort mogelijk voor elke organisatie. Momenteel bieden we updates over het gebruik op verzoek via customerportal@surepay.nl. Binnen 24 uur ontvang je van ons de gewenste informatie.

Deze optie is binnenkort mogelijk voor elke organisatie. Momenteel bieden we updates over het gebruik op verzoek via customerportal@surepay.nl. Binnen 24 uur ontvang je van ons de gewenste informatie.

Onze Portal klanten