Klantcase  -  Terug naar overzicht

Mitros verbetert processen door gebruik IBAN-Naam Check voor Bedrijven

Woningcorporatie Mitros maakt gebruik van de IBAN-Naam Check voor Bedrijven om nieuwe en bestaande leveranciers te checken, zodat ze altijd de meest recente (klant)gegevens hebben. Dit product wordt afgenomen via onze partner Bluem.

Herman Verra, senior financiële administratie bij Mitros is erg tevreden over de IBAN-Naam Check: ‘’Dankzij deze oplossing weten wij zeker dat we aan de juiste persoon of organisatie betalen. Daarnaast worden typefouten in tenaamstellingen voorkomen en heeft Mitros een opgeschoond databestand. Dit zorgt voor zekerheid binnen de organisatie.''

KLANTCASE VERDER LEZEN

Geen typefouten

Een interimmer bij Mitros kreeg de opdracht om een aantal verbetertrajecten te doen, waaronder: hoe weten we dat het rekeningnummer van de begunstigde juist is? Om dit te controleren en fraude en fouten te voorkomen, kwam Mitros terecht bij de IBAN-Naam Check van SurePay. Mitros is doorverwezen naar Bluem, die de implementatie heeft gedaan. Intern is het nu verplicht om een naam- en nummercontrole uit te voeren bij huidige én nieuwe leveranciers.

Naast het controleren van de naam en het rekeningnummer, worden ook typefouten in tenaamstellingen voorkomen. Hierdoor heeft Mitros altijd de juiste gegevens van haar leveranciers. Voorheen werden leveranciersgegevens niet gecheckt en was het niet zeker dat het geld terechtkwam op de juiste rekening.

Zekerheid in de toekomst

De IBAN-Naam Check zorgt voor bewijslast dat onze data up-to-date is, en voorkomt fraude en fouten.

Opgeschoond databestand

Toen Mitros gebruik ging maken van de IBAN-Naam Check, is direct het hele crediteurenbestand gecheckt. Het kwam voor dat sommige leveranciers meerdere rekeningnummers achter hun naam hadden. Mitros checkte dan het rekeningnummer van de laatste factuur, deze gaf een match.

Als er sprake is van een ‘no match’, wordt het rekeningnummer niet opgenomen in de crediteurenadministratie. Degene die verantwoordelijk is voor de desbetreffende leverancier, neemt contact op en zoekt uit wat het juiste rekeningnummer is. Dit schoont het databestand op.

Stukje zekerheid voor de toekomst

De IBAN-Naam Check draagt ook bij aan het interne controleplan en de 'accounts payable' controle van Mitros. Oude rekeningnummers worden geblokkeerd en het is mogelijk om een uitdraai te maken van alle gegevens via het dashboard. Dit is voor Mitros intern de bewijslast dat hun data up-to-date is en fraude en fouten voorkomen worden.

Voor in de toekomst is de IBAN-Naam Check bij de onboarding van nieuwe huurders een andere toepassing die mogelijk interessant is. Herman geeft aan dat Mitros hier een hoop mee wint, en het direct hebben van de juiste data, is klantvriendelijk.

''Met de IBAN-Naam Check is Mitros meer ‘in control’, minder uren kwijt aan handmatige systeemaanpassingen en zit er geen vertraging in het versturen van betalingen.''

Herman Verra, Senior financiële administratie Mitros

Meer weten over de IBAN-Naam Check voor Bedrijven?

Download vandaag nog de brochure!

Klantcase energieleverancier

50%

Minder oninbare rekeningen

"Dankzij de IBAN-Naam Check hebben we het aantal oninbare rekeningen drastisch kunnen terugbrengen. Ook hebben we aanzienlijk minder fraude gevallen."

Klantcase lezen