Fintech SurePay verwelkomt twee internationale investeerders op haar missie om betaalfraude te voorkomen

“We willen in heel Europa betaalfraude voorkomen”

Utrecht/Londen, 1 september 2021 – SurePay heeft in een financieringsronde onder leiding van Connected Capital met IRIS Capital € 12,2 miljoen opgehaald om haar dienstverlening in Europa uit te breiden. De investeerders sluiten zich aan bij Rabo Frontier Ventures. Rabo Fintech SurePay lanceerde in 2016 de IBAN-Naam Check en Confirmation of Payee (CoP) in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux en is sindsdien marktleider. De IBAN-Naam Check controleert of je betaalt aan de juiste persoon of het juiste bedrijf.

Met de recente financieringsronde wordt het opzetten van nieuwe business development teams in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk versneld. Ook wordt een ’cross border‘ team opgezet en nieuwe IT-experts aangetrokken om het technologieplatform op te schalen en nieuwe oplossingen voor hun klanten verder te ontwikkelen. Daarnaast worden checks op batch betalingen, crossborder betalingen en SurePay PayID gelanceerd om zo nieuwe vormen van veilige en naadloze betalingsdiensten aan klanten aan te kunnen bieden. SurePay PayID is door Rabobank geïntroduceerd als 06-betalen. Verder zal de IBAN-Naam Check voor Bedrijven in heel Europa uitgerold worden.

Bescherming tegen groeiende dreiging van fraude

“We zijn zeer verheugd met Connected Capital en IRIS Capital als onze nieuwe aandeelhouders,” zegt David Jan Janse, CEO en CO-Founder van SurePay. “Samen met Rabo Frontier Ventures ondersteunt hun kennis en ervaring ons bij het verder opschalen in belangrijke groeimarkten in heel Europa en het aansluiten op wereldwijde standaarden. Het versterken van onze leidende positie zal ons helpen bij onze missie. We willen namelijk zowel onze klanten als hun klanten beschermen tegen de groeiende dreiging van fraude wereldwijd. Dat doen we door hen de zekerheid te geven dat hun betalingen bij de beoogde ontvanger terechtkomen, ook grens overstijgend en internationaal.

Leidende positie en 400% groei

De afgelopen jaren vond een digitaliseringsslag van betalingen in heel Europa plaats. Dit heeft geleid tot een groei van het aantal fraudegevallen als gevolg van methoden zoals phishing, spoofing, APP Scam en CEO-fraude. Sinds de uitvinding van de IBAN-Naam Check en de lancering in 2016, heeft SurePay bijna 4 miljard checks uitgevoerd voor meer dan 30 banken en ruim 150 bedrijven zoals Rabobank, ING, ABN AMRO, NatWest Group, Achmea en STRATO. Banken gebruiken de dienst binnen hun betaalapplicaties om hun klanten te beschermen tegen fraude en verkeerde betalingen. Bedrijven gebruiken de oplossing om het invoeren, gebruiken en controleren van rekeningnummers te vergemakkelijken. De sterke prestaties van het platform hebben bijgedragen aan een jaarlijkse groei van 400% in checks voor bedrijven. Dit zal, samen met nieuwe bankklanten in het buitenland, de groei in de toekomst aanwakkeren.


Wim Haring

Co-Founder and Managing Partner bij Connected Capital: ​​
“We zijn verheugd om de investering te leiden en SurePay’s missie te ondersteunen om een leider te worden in de paytech sector om betalingsprocessen te optimaliseren en tegelijkertijd fraude te verminderen. We kijken ernaar uit om het team en SurePay actief te ondersteunen en stimuleren terwijl ze blijven innoveren en internationaal doorgroeien.”

Thorben Rothe

Partner bij Iris Capital:
“Wij zijn er trots om investeren in SurePay en hun groei daarmee te ondersteunen en te bevorderen. SurePay’s resultaten zijn indrukwekkend, de marktleider heeft een internationale oplossing gebouwd ter voorkoming van betalingsfraude die haar leidende positie in de industrie al heeft bewezen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. We zijn ervan overtuigd dat ze met onze hulp een enorme groei zullen doormaken in nieuwe markten zoals Duitsland en Frankrijk.”

Harrie Vollaard

Managing Director bij Rabo Frontier Ventures:
“SurePay is uitgegroeid van een in-house start up tot een oplossing waar miljoenen klanten dag in dag uit van profiteren. SurePay is goed op weg om hun enorme potentieel verder te ontsluiten. We zijn er trots op om samen met deze gerenommeerde investeerders op te mogen trekken en SurePay vooruit te helpen. Met deze investeringsronde zal SurePay versneld financiële spelers aan hun Europese platform toevoegen hun digitale ecosysteem verder uitbouwen”.


Over SurePay – Betalen gemakkelijker, persoonlijker en nog veiliger maken

SurePay is de uitvinder van de IBAN-Naam Check. Gebruikmakend van SurePays unieke technologie wordt een verscheidenheid aan oplossingen aangeboden aan financiële instellingen, organisaties en bedrijven in heel Europa. SurePay werkt continue aan nog betere dienstverlening rondom identificatie gebaseerd op het IBAN, brengt regelmatig nieuwe diensten uit en is goed op weg om hét toonaangevende Europese platform te worden voor accountverificatie diensten bij online bankieren en in bedrijfsprocessen.
https://surepay.nl/


Over Rabo Frontier Ventures

Rabo Frontier Ventures is een strategisch investeringsfonds van de Rabobank dat zich wereldwijd richt op innovatieve Fintech en Agtech bedrijven. Met het fonds investeert RFV direct in veelbelovende (software)bedrijven in de vroege groeifase en indirect in veelbelovende fondsen zoals Holtzbrinck en Northzone.
https://rabofrontierventures.com


Over Connected Capital

Connected Capital is een op groei en buy-out gerichte investeringsmaatschappij gevestigd in Amsterdam, met een focus op het investeren in Europese bedrijven die onderscheidende SaaS-oplossingen bieden voor de zakelijke markt. Ze hebben een professioneel en complementair team van ervaren professionals, met een achtergrond in private equity, strategie consulting, M&A en jarenlange ervaring in het versnellen van groei voor scale-ups. De portefeuille bestaat uit investeringen in onder meer Speakap, Foleon, Channelsight, UpCloud, Omnia, OneWelcome, Concentra en Brella.
https://connectedcapital.nl


Over Iris Capital

Iris Capital is een Europese durfkapitaalfonds gespecialiseerd in de digitale economie. Zij financiert ondernemers in verschillende stadia van volwassenheid, van early stage tot groeikapitaal. Met haar diepgaande sectorspecialisatie en uitgebreide ervaring opgedaan de afgelopen 30 jaar, biedt Iris Capital actieve ondersteuning aan haar portfolio bedrijven, via haar aanwezigheid in Parijs, Berlijn, München, Tel Aviv, Dubai en Tokio.

Iris Capital investeringen omvatten, onder andere, bedrijven zoals Adjust, Careem, Exotec, Compeon, Forto, Jedox, Kyriba, Monk, Netatmo, Open-Xchange, ReBuy, Scality, Shift Technology, Talon.One en Zeta.
https://iriscapital.com