Klantcase  -  Terug naar overzicht

Moneybird voorkomt fraude en klantvragen door IBAN-Naam Check

Moneybird is een online boekhoudprogramma voor ondernemers en zo ingericht dat er geen boekhouder nodig is om je administratie bij te houden. Sinds 2022 is het met Moneybird ook mogelijk om eigen (zakelijke) betaalrekeningen te openen waarmee je direct betalingen kunt doen. Dat is waar de IBAN-Naam Check wordt ingezet. 

KLANTCASE VERDER LEZEN

IBAN-Naam Check ingezet bij openen zakelijke rekeningen

Moneybird is gestart als factuurprogramma en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig boekhoudpakket. Voor een volledige boekhouding, verwerk je ook je transacties in Moneybird. Tot op heden was dit alleen mogelijk via een externe koppeling met een bank.

Inmiddels is het via Moneybird ook mogelijk om (zakelijke) betaalrekeningen te openen. Hiermee doe je direct betalingen vanuit Moneybird en laat je klanten betalen via Online betaalmethoden die geïntegreerd zijn in Moneybird. De betalingen worden direct aan je administratie toegevoegd en automatisch verwerkt.

Hier is waar de IBAN-Naam Check om de hoek komt kijken:
Als klanten een overboeking starten vanuit hun Moneybird betaalrekening, wordt gekeken of de IBAN & Naam van de ontvanger matchen. Zo worden fraude en verkeerde betalingen voorkomen. Daarnaast zorgt het voor minder klantvragen bij de klanten van Moneybird, oftewel: een positieve klantervaring. 

Moneybird is erg blij met onze oplossing; de implementatie verliep soepel, de documentatie was goed en er was weinig begeleiding nodig om tot een lancering te komen.  

Soepele implementatie

De documentatie was goed en er was weinig begeleiding nodig om tot een lancering te komen.

"Zonder aansluiting op de IBAN-Naam Check zou bij een overboeking te zien zijn dat de IBAN niet gecontroleerd kan worden. De IBAN-Naam Check voorkomt fouten en mogelijke verwarring doordat klanten onze IBANs niet herkennen."

Edwin Vlieg CEO, Moneybird

Meer weten over de IBAN-Naam Check voor Bedrijven?

Download vandaag nog de brochure!

Klantcase energieleverancier

50%

Minder oninbare rekeningen

"Dankzij de IBAN-Naam Check hebben we het aantal oninbare rekeningen drastisch kunnen terugbrengen. Ook hebben we aanzienlijk minder fraude gevallen."

Klantcase lezen