SurePay groeit verder als spin-out van de Rabobank

Surepay verder als spin-out van Rabobank

SurePay groeide van een innovatief idee eind 2015, via een start-up fase, uit tot een gezond, groeiend bedrijf. Voor ons was een spin-out van de Rabobank de volgende logische stap om verder te groeien. Vanaf februari heten wij officieel SurePay BV. “Door zelfstandig verder te gaan, kan SurePay doorgroeien als onafhankelijke dienstverlener aan banken, (semi-)overheden en andere bedrijven en organisaties, zowel in Nederland als in Europa.”, licht David-Jan Janse, CEO en medeoprichter van SurePay, deze spin-out toe.

Ontwikkelingen de afgelopen jaren

SurePay is uitvinder van de IBAN Naam Check die, mede dankzij de meeste banken, inmiddels bij ruim 90% van de online betalingen in Nederland checkt. Hierdoor is het betalingsgemak en de veiligheid voor consumenten en bedrijven enorm toegenomen. De klantenkring van SurePay in Nederland groeide tot ruim veertig bedrijven en organisaties. Zij maken, al dan niet via partners, gebruik van de IBAN-Naam Check om fraude en fouten in hun bedrijfsprocessen op te sporen. In totaal voerde SurePay in 2019 meer dan een miljard checks uit in online bankieren en meer dan 10 miljoen checks voor bedrijven en organisaties.

Succesvolle corporate start-up

Harrie Vollaard, hoofd van Rabobanks strategische investeringstak Rabo Frontier Ventures: “Security staat hoog op de agenda van elk bedrijf en de investeringen in het FinTech-segment zijn nog steeds groeiende. Daar speelt SurePay perfect op in. SurePay bewijst dat innovaties uit de eigen gelederen kunnen uitgroeien tot een succesvol bedrijf. Het begon met een goed idee, dat de ruimte kreeg. We zijn er trots op dat SurePay nu zelfstandig is.”

Groeiambitie 2020 en verder

Als onafhankelijke partij kunnen wij banken, bedrijven, organisaties en (semi) overheid nog beter adviseren en ondersteunen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Wij passen onze dienstverlening en services aan de ontwikkelingen in de markt aan. Vanuit onze zelfstandige positie verwachten wij onze uitdagende groeiambities waar te maken. “Wij richten ons enerzijds op de groei van onze account verification services, zoals de IBAN-Naam Check en Confirmation of Payee. Daarnaast introduceren we binnenkort ook andere diensten om het betalingsverkeer gemakkelijker en veiliger te maken en fraude op te sporen.”, zegt Marcel Rienties, onze CPO en mede-oprichter.

Dorine van Basten, CCO van SurePay: “Naar aanleiding van het succes in Nederland zijn wij benaderd door financiële instituten in het Verenigd Koninkrijk. In maart 2020 wordt daar de Confirmation of Payee ingevoerd, een wettelijke verplichting om consumenten meer zekerheid te geven dat zij hun betalingen naar de juiste ontvanger sturen. Wij hebben hoge verwachtingen van onze groei in het Verenigd Koninkrijk. We zijn als vendor betrokken bij de voorbereiding op de implementatie bij diverse banken.” De oplossingen van SurePay werken volledig in overeenstemming met de vereisten en specificaties van de ‘Confirmation of Payee’-wetgeving in het VK. Wij bieden verschillende services voor payment service providers die Confirmation of Payee willen implementeren.

Het Management Team van SurePay bestaat uit:
David-Jan Janse CEO, Marcel Rienties CPO en Friso Schutte CTO.

Meer weten? Neem contact met ons op!

This site is registered on wpml.org as a development site.