SurePay IBAN-Naam Check portal nu beschikbaar in de Exact App Store

15 juni 2023 – SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, kondigt met trots de koppeling met Exact Online aan. Met deze integratie voorkomen gebruikers fraude, fouten en reputatieschade, door te controleren of IBAN & naam bij elkaar horen, voordat een betaling wordt uitgevoerd.

Organisaties lopen onnodig risico op fraude

Nederlandse banken voeren geen IBAN-Naam Checks uit op betaalbatches. Dit brengt het risico met zich mee van het overmaken van geld naar verkeerde rekeningen of naar personen met onjuiste tenaamstellingen. Vaak vindt hierdoor onopgemerkt fraude plaats, bijvoorbeeld door het betalen van valse facturen. Met de SurePay IBAN-Naam Check portal hebben gebruikers nu de mogelijkheid om deze controles zelf uit te voeren, rechtstreeks vanuit hun Exact App Center. Bijvoorbeeld bij het opvoeren van een crediteur, nieuwe klant of medewerker.

Fraude en reputatieschade voorkomen, tijd besparen

Met slechts een paar klikken controleren organisaties hun boekhouding of betaalbatches op juiste bankrekeningnummers en tenaamstellingen. Eventuele fouten kunnen automatisch worden gecorrigeerd. Dit minimaliseert het risico op fouten en fraude en versterkt de nauwkeurigheid van de financiële gegevens.

Bovendien is het mogelijk om een PDF met matching resultaten te downloaden, als bewijs voor zowel de interne als externe audit. De AFM riep onlangs accountants op meer tijd te besteden aan het opsporen van mogelijke fraude bij organisaties. De IBAN-Naam Check integratie is hier een impactvolle stap in goede richting.

“Met de toevoeging van de SurePay IBAN-Naam Check portal aan het Exact Online App Center, bieden we onze gebruikers een krachtige tool om fraude te voorkomen, fouten te vermijden en reputatieschade te voorkomen”, zegt Ramon Verweij, Head of Marketing van SurePay. “We zijn verheugd om samen te werken met Exact en hun klanten te helpen bij het vereenvoudigen van hun betalingsprocessen en het waarborgen van nauwkeurige financiële gegevens.”

De SurePay IBAN-Naam Check portal is nu beschikbaar in het Exact App Center. 

Over SurePay

SurePay maakt betalingen persoonlijker, gemakkelijker en veiliger. 

SurePay is opgericht in 2016 en levert de IBAN-Naam Check aan alle grote Nederlandse banken. Ook gebruiken meer dan 500 organisaties, waaronder verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, accountants, sportverenigingen en (semi)-overheidsinstellingen, de IBAN-Naam Check om fraude en fouten in bedrijfsprocessen te mitigeren, zoals bij het onboarden van nieuwe klanten of leveranciers.

Sinds 2020 levert SurePay de IBAN-Naam Check in het Verenigd Koninkrijk en is daar inmiddels marktleider. Daarnaast is SurePay actief in meerdere andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Italië.