Rabobank introduceert 06-Betalen met SurePay PayID

Rabobank introduceert 06-Betalen met SurePay PayID

Klanten van Rabobank kunnen vanaf vandaag met de Rabo App geld overboeken naar en ontvangen op een 06-nummer. Er is geen IBAN-rekeningnummer meer nodig. Rabobank is hiermee de eerste grootbank in Nederland die deze nieuwe manier van betalen aanbiedt. Deze innovatie wordt mogelijk gemaakt door de IBAN-Naam Check van SurePay.

Geen rekeningnummer nodig

In het buitenland is het al heel gebruikelijk om rechtstreeks te betalen naar de contacten in je telefoon. Om dit in Nederland ook mogelijk te maken, ontwikkelde SurePay PayID. 06-Betalen is de eerste functionaliteit van SurePay PayID die beschikbaar komt voor banken voor implementatie in online en mobiel bankieren apps. 06-Betalen is geïntegreerd in de API van de IBAN-Naam Check. Hiermee kan elke bank in de eigen omgeving veilig en betrouwbaar betalen naar 06-nummers aanbieden.

Veilig door extra controle

Geld overmaken naar een 06-nummer is net zo veilig als naar een rekeningnummer. Voordat een overboeking wordt gedaan, wordt eerst gecontroleerd of het 06-nummer bij het IBAN-nummer en naam van de ontvanger hoort. Door de IBAN-Naam Check van SurePay wordt voorkomen dat er een verkeerde overboeking wordt gedaan.
David-Jan Janse, CEO van SurePay: “06-Betalen is een innovatie op basis van de IBAN-Naam Check van SurePay. We hebben deze nog veiliger gemaakt en zo ontwikkeld dat je kunt betalen aan al jouw contacten bij iedere bank. In het buitenland is 06-Betalen al een groot succes.”

Rabo 06-Betalen

Met 06-Betalen maakt Rabobank betalen nog makkelijker voor haar klanten. Bijvoorbeeld van de oppas waar je geen rekeningnummer van hebt, maar wel een mobiel nummer. Je opent de Rabo App en selecteert bij een overboeking een 06-nummer in plaats van een rekeningnummer. Het geld staat direct op de rekening van de ontvanger. “Superhandig dat je bekenden meteen kunt betalen zonder ze naar hun rekeningnummer te vragen”, aldus Alexander Zwart, Tribe Lead Digital Platform bij Rabobank. Klanten die geld willen ontvangen op hun 06-nummer, moeten 06-Betalen eerst activeren in hun Rabo App.

Voorlopig alleen voor Rabobank-klanten

Op dit moment kunnen alleen klanten van Rabobank gebruik maken van 06-Betalen. Alexander Zwart: “We hopen dat andere banken deze dienst, net als de IBAN-Naam Check, ook snel gaan aanbieden aan hun klanten, zodat je ook geld kunt overmaken naar bekenden die geen Rabobankrekening hebben.”