SurePay kondigt één Europese IBAN-Naam Check aan

Utrecht, 6 juni 2023 – Voor Nederlandse bankklanten is het al heel gewoon, het vinkje, de naamsuggestie of de waarschuwing als je een betaling doet. Die waarschuwing geeft SurePay 175.000 keer per dag, waardoor er dagelijks duizenden verkeerde betalingen en fraudes worden voorkomen.

SurePay, de uitvinder en marktleider van deze IBAN-Naam Check, is nu verheugd de lancering van de één Europese IBAN-Naam Check oplossing aan te kondigen. Met één oplossing wordt Europese dekking geboden, zowel Cross Border als voor binnenlands betalingen, in alle EU-landen.

Betalingsfraude en frictie nemen toe

Internationale fraude neemt elke dag toe. Betalingsfraude zoals factuur-, WhatsApp- en CEO-fraude, wordt gesignaleerd door voorafgaand aan de betaling een IBAN-Naam Check toe te passen. Daarom heeft de Europese Commissie voorgesteld om Instant Payment-wetgeving in te voeren, inclusief een verplichte IBAN-Naam Check. Dit zal ook de banken helpen bij het voorkomen van frictie en vergissingen bij betalingen, waardoor de operationele kosten en vergoedingen naar consumenten omlaag gaan.

SurePay is al actief in meerdere Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Italië en Frankrijk. De Fintech uit Utrecht doet al checks voor 100+ banken en 170 miljoen bankrekeningen en is nu klaar voor een EU-brede introductie.
Naast directe verbindingen met banken heeft SurePay verbindingen met betaalschema’s in Europa, zoals CBI’s Check IBAN en SEPAmail. SurePay heeft al meer dan 6 miljard checks uitgevoerd en een matching-algoritme ontwikkeld dat het laagste aantal false positives produceert.

David-Jan Janse, CEO en medeoprichter van SurePay: “We zijn verheugd om de één Europese IBAN-Naam Check oplossing te introduceren, die banken een naadloze en veilige betaalervaring biedt met de hoogste dekking in alle Europese landen. We gaan ervoor zorgen dat onze klanten de beste oplossing hebben: voldoend aan de bankstandaard en privacy wetgeving en veilig. We bieden de meest nauwkeurige IBAN-Naam-matching op basis van realtime geverifieerde rekeninghouder gegevens. Onze oplossing is ontworpen om aan deze behoeften en aan binnenlandse en Europese regelgeving te voldoen.”

Ook voor organisaties

Honderden organisaties gebruiken inmiddels ook de IBAN-Naam Check. Door betaalbatches te controleren of gegevens van leveranciers, klanten of medewerkers te checken. Hiermee worden fouten en fraude als gevolg van bijvoorbeeld spookfacturen voorkomen. In januari werd een online portal geïntroduceerd waar direct naam, rekeningnummers, KVK- en BTW- nummers kunnen worden gecontroleerd.<
Meer informatie www.surepay.nl