Iedereen kan vanaf nu fraude en verkeerde betalingen voorkomen met de IBAN-Naam Check portal

De missie van SurePay is duidelijk: we willen betaalfraude en verkeerde betalingen voorkomen. Voor iedereen. Al 215 grote bedrijven gebruiken de IBAN-Naam Check met een ingebouwde SurePay-oplossing. Maar, vanaf nu kan letterlijk iedereen deze check ook doen via ons allernieuwste online IBAN-Naam Check portal.

Wat kun je met de IBAN-Naam Check en waarom moet iedereen die kunnen gebruiken?

De IBAN-Naam Check doet eigenlijk letterlijk wat de naam zegt: het is een check om na te gaan of de naam en het bankrekeningnummer (IBAN) ook echt bij elkaar horen. Is dat niet het geval, moet je geen geld overmaken naar, of incasseren van een rekening. Want de kans is dan heel erg groot dat iemand probeert te frauderen, óf dat er een (type)fout is gemaakt in de naam of het rekeningnummer.

Op dit moment doen zo goed als alle Nederlandse banken al een IBAN-Naam Check bij overschrijvingen tussen Nederlandse bankrekeningen. Deze check is eigenlijk een stuk ingebouwde software dat is verzorgd door SurePay. Maar ook 215 grote Nederlandse bedrijven hebben de SurePay IBAN-Naam Check al toegevoegd aan hun betalings- en/of debiteurensoftware via een API. Op deze manier voorkomen we al voor veel consumenten en zakelijke gebruikers dat er fraude wordt gepleegd, of dat ze per ongeluk geld overmaken naar een verkeerde rekening. Bovendien hebben SurePay-gebruikers hierdoor alleen de juiste IBAN-Naam combinatie in hun administratie. Hiermee voorkomen ze fouten, verkeerde incasso’s en vergissingen (of fraude) bij het onboarden van nieuwe klanten.

Veel (te veel) kleinere bedrijven hebben de IBAN-Naam Check nog niet ingebouwd. Vooral omdat ze die veel minder vaak nodig hebben. Daarnaast hebben ze vaak ook niet altijd de IT-capaciteit om API’s te integreren. Daarom heeft SurePay nu een oplossing die ook geschikt is voor ondernemers met een minder grote (IT-)capaciteit.

Incidentele controle, of direct een heel bestand checken

Als we zeggen dat SurePay voor iedereen beschikbaar moet zijn, dan bedoelen we ook echt voor iedereen. Dus hebben we de IBAN-Naam Check portal ontwikkeld dat je waar en wanneer dan ook kan gebruiken.

Handig, want met deze check kunnen ook kleinere bedrijven hun processen op orde brengen. Je kunt rekeningen checken van klanten (KYC) en nieuwe medewerkers (KYE), maar ook van je toeleveranciers (KYS). Ook als je een heel bestand met bijvoorbeeld rekeningnummers van nieuwe abonnees wilt checken, kan dat in één keer via de IBAN-Naam Check portal.

Voor extra veiligheid kunnen bedrijven nu ook (bijvoorbeeld) op kwartaalbasis alle uitbetalingen checken op fouten en verdachte transacties. Zo kun je snel ingrijpen en kun je de schade van eventuele fouten en fraudes zoveel mogelijk beperken.

SurePay neemt met de portal dus een enorme stap in de missie om fraude en verkeerde betalingen te voorkomen voor iedereen.

Hoe werkt de online IBAN-Naam Check portal van SurePay?

Om echt iedereen zoveel mogelijk ruimte te bieden bij de online IBAN-Naam Check Portal hebben we een volledig beveiligde omgeving gebouwd. Zo heb jij altijd de juiste informatie voor de hoogste veiligheid én privacygarantie.

  • Al vanaf vijfentwintig euro per maand kun je maandelijks twintig IBAN-Naam Checks uitvoeren. Wil je ook graag meerdere IBAN-Naam Checks tegelijk kunnen uitvoeren? Dat kan al vanaf 50 euro per maand via de portal. 
  • Zodra je een account aanmaakt en een abonnement afsluit, heb je toegang tot de volledig beveiligde portal van SurePay. Hier kun je elke dag, waar en wanneer je maar wilt, je IBAN-Naam Checks uitvoeren. Zonder dat je daarvoor een API hoeft in te bouwen, of andere (dure) software hoeft aan te schaffen.

Geen tijd meer te verspillen dus, want met de IBAN-Naam check kun je je foutmarge bij betalingen tot wel 50% verlagen en fraudegevallen zelfs met 80% beperken. Meld je nu direct aan en je krijgt een maand lang gratis toegang tot IBAN-Naam Check portal.