Welke IBANs checkt SurePay?

IBANs van de volgende banken worden gecheckt: ABN Amro, Moneyou, ING, Rabobank, Knab, ASN, BLG Wonen, Regiobank, SNS, Zwitserlevenbank, Handelsbanken, BNG Bank, BNP Paribas NL, Deutsche Bank NL, Nederlandse Waterschapsbank, Van Lanschot-Kempen, bunq en Triodos. Hiermee biedt SurePay een dekking van >99% op Nederlandse IBANs.

Op dit moment kunnen we het grootste gedeelte van buitenlandse IBANs nog niet controleren. Echter werken we hier hard aan en verwachten we in de loop van 2022 goed nieuws te kunnen melden over het checken van buitenlandse IBANs, ook wel cross border betalingen genoemd

Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk met betrekking tot controle op buitenlandse IBANs? Neem dan contact met ons op.

Hoe wordt de IBAN-Naam Check voor Bedrijven geleverd?

De IBAN-Naam Check voor Bedrijven wordt op twee manieren geleverd, via een API verbinding en via een bestandscheck.

Hoe is databeveiliging geregeld?

Databeveiliging  is onze hoogste prioriteit. SurePay heeft de IBAN-Naam Check ontwikkeld in samenwerking met een groot aantal financiële instellingen, met als belangrijkste principe "Security by Design".  Alle diensten zijn gebouwd op bewezen veilige architectuur en onderworpen aan strenge controles voordat ze in productie zijn genomen. SurePay is compliant aan ISO 27001 en wordt periodiek gecontroleerd op databeveiliging. Daarnaast wordt bij SurePay B.V. jaarlijks een ISAE 3402 type II audit uitgevoerd met betrekking tot een Information Security Management System conform het ISO/IEC 27001:2013 raamwerk. Een geslaagde audit heeft aangetoond dat we voldoen aan alle punten van de norm voor informatie-beveiligingseisen.

Heb je specifieke vragen over hoe we de beveiliging georganiseerd hebben, neem dan contact met ons op of kijk op de Security & Compliance pagina.

Hoe komt een IBAN-Naam Check op een particuliere rekening tot stand?

De IBAN-Naam Check berust op een algoritme dat de invoer van een gebruiker vergelijkt met de klantgegevens die bij de bank bekend zijn.

Bij particuliere rekeningen wordt in elk geval de volgende data gebruikt om een IBAN-Naam Check uit te voeren: initialen, voornaam en achternaam. Dit zijn dezelfde gegevens die in je paspoort staan.

Hoe komt een IBAN-Naam Check op een zakelijke rekening tot stand?

Bij een check op een zakelijke rekening worden twee primaire bronnen gebruikt, te weten: officiële data van de bank en data van de Kamer van Koophandel (KvK). Via onze koppeling met de KvK worden de statutaire naam en alle handelsnamen, zoals bekend in het handelsregister van de KvK, gebruikt voor matching.

Wanneer er een check op een zakelijke rekening wordt uitgevoerd, vergelijkt het algoritme de invoer met de namen die bekend zijn in het handelsregister. Het algoritme selecteert vervolgens de naam die het beste matcht.

Wanneer er sprake is van een te grote afwijking tussen de invoer en de geregistreerde KvK data spreken we van een not matching resultaat. In dat geval wordt de statutaire naam teruggekoppeld, aangevuld met de vestigingsplaats van de organisatie.

Hoe werkt de IBAN-Naam Check voor Bedrijven API?

De IBAN-Naam Check service is beschikbaar via een API en levert daardoor een real-time respons. Deze API kan je in praktisch al je bedrijfsprocessen inbouwen. Denk aan je CRM of facturatie software. Wil je meer informatie over hoe de API in jouw voordeel kan werken? Neem dan een kijkje op deze pagina of lees de ervaringen van onze klanten hier terug.

Hoe lang duurt het om een bestand te laten checken?

Maximaal vijf werkdagen.

Hoe werkt de IBAN-Naam Check voor Bestanden?

Met de IBAN-Naam Check voor Bestanden kan je een lijst met IBANs en namen controleren, bijvoorbeeld wanneer je een klanten- of leveranciersbestand wil opschonen. Dit kan eenmalig of periodiek.

Wat kost het gebruik van de IBAN-Naam Check voor Bestanden?

De IBAN-Naam Check voor Bestanden is al beschikbaar vanaf € 2.500 inclusief 10.000 records.

Kan ik betaalbatches laten controleren?

Het controleren van betaalbatches is helaas nog niet mogelijk via onze API. Wel is het mogelijk om via de IBAN-Naam Check voor Bestanden in één keer een bulk aan rekeningen te controleren. Na aanlevering van het bestand zullen wij de controle uitvoeren. De resultaten kan je vervolgens verwerken in een betaalbatch.

Staat uw vraag hier niet tussen?

Neem dan contact met ons op!