ABN AMRO

ABN AMRO is een van de grootste banken van Nederland. Haar focus ligt op Noordwest-Europa. Zij levert bankdiensten aan particuliere, particuliere en zakelijke klanten. Wereldwijd werken er meer dan 19.000 mensen bij ABN AMRO. Hun visie is om een persoonlijke bank te zijn in het digitale tijdperk, die klanten bedient waar zij schaalgrootte hebben in Nederland en Noordwest-Europa.

Er zijn vier business units: Via Retail Banking in Nederland bieden ze persoonlijke financiën – van betaalrekeningen tot creditcards, beleggingsdiensten, hypotheken en verzekeringen. Vijf miljoen mensen in Nederland hebben een rekening bij ABN AMRO – meer dan een kwart van de Nederlandse bevolking. Commercial Banking biedt financiering en advies, vooral aan het midden- en kleinbedrijf (MKB). ABN AMRO is de huisbankier voor ongeveer een kwart van het Nederlandse MKB, de ruggengraat van de economie van het land. Eind 2020 bedroegen onze zakelijke kredieten – zowel aan het mkb als aan niet-mkb-ondernemingen – in totaal iets meer dan 40 miljard euro. Daarnaast bieden wij financieel advies en vermogensbeheerdiensten via onze Private Banking-activiteiten. ABN AMRO is actief in vier landen: Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

In totaal beheert Private Banking voor bijna EUR 190 miljard aan vermogen van klanten. Corporate & Institutional Banking werkt met grotere ondernemingen, veelal multinationals. Zij bieden aan meer dan 2.000 klanten wereldwijd een scala aan financiële producten, waaronder structured finance, fixed income, debt capital en clearing. Corporate & Institutional Banking bouwt momenteel haar activiteiten buiten Europa af en clearing blijft een wereldwijde activiteit. Daarnaast beschikt ABN AMRO over Group Functions ter ondersteuning van activiteiten op het gebied van onder meer Innovation & Technology, Finance, Risk Management, HR & Transformation, Group Audit, Strategy & Sustainability, Legal, Corporate Office en Brand, Marketing & Communications. Momenteel wordt iets meer dan 80% van de operationele baten van ABN AMRO in Nederland gegenereerd; de resterende 20% is afkomstig van buiten de thuismarkt, hoewel dit percentage de komende jaren waarschijnlijk zal afnemen naarmate wij onze activiteiten op het gebied van Corporate & Institutional Banking heroriënteren.

De producten van SurePay

Wij leveren de IBAN-Naam Check aan banken en bedrijven. Met de IBAN-Naam Check controleer je of je betaalt aan de juiste persoon of het
juiste bedrijf. Door de integratie van onze controle op IBAN en naam in je systemen, maak je jouw processen efficiënter, veiliger en neemt de
kans op fraude en vergissingen af.

Bel mij terug voor meer informatie

Bel mij terug voor meer informatie