SurePay is trots om aan te kondigen Associate partner te zijn van het Verbond van Verzekeraars!

De samenwerking in de vorm van een associate partnership tussen het Verbond en SurePay is volgens beide partijen een logische stap: “Het is voor de samenleving van belang dat verzekeraars fraude voorkomen en de efficiëntie in processen te vergroten. Zo verlaag je kosten en dat zie je uiteindelijk terug in de verzekeringspremie die klanten betalen. De IBAN-Naam Check van SurePay draagt daar zeker aan bij,” aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond.

Dorine van Basten, CCO bij SurePay: “Een groot deel van de verzekeraars maakt gebruik van de IBAN-Naam Check, bijvoorbeeld ter ondersteuning van onboarding en/of de uitbetaling van claims. Via het associate partnership werken wij graag met de sector aan het verbeteren van processen via gerichte oplossingen om verzekeraars en hun klanten nóg beter te kunnen helpen en beschermen tegen fraude.”

Zo biedt SurePay diensten aan die het online betalen gemakkelijker, persoonlijker en nog veiliger maken. Dit doet zij door de dienstverlening voor identificatie via IBAN continu te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe diensten als de Overstap Check en Cross border betalingen. Maar ook de Account Age Check, waarmee SurePay recent geopende rekeningen met een hoger risico op fraude kan detecteren.

Op weg naar een open platform

In 2019 heeft het Verbond een koers ingezet om zich te verbreden naar een open platform. Een platform dat verzekeraars, stakeholders en organisaties van binnen en buiten de sector met elkaar verbindt. Zo vergroot de sector hun waarde voor klanten, leren ze van elkaar en bedenken antwoorden op uitdagende vraagstukken die iedereen raken, zoals technologische ontwikkelingen, veranderend klantgedrag en duurzaamheid.