Voorkom fraude door AI deepfakevideo

Fraudeurs worden steeds gewiekster, maar IBAN-Naam Check zal altijd waarschuwing geven

“Een medewerker van een organisatie uit Hongkong is door een deepfakevideo voor 24 miljoen euro opgelicht.

Iemand die zich voordeed als financieel topman gaf de opdracht om geld over te maken. De medewerker had twijfels maar deze verdwenen toen hij in een videovergadering zat waarin hij onder andere de financieel topman zag.”

Fraude door zowel externe fraudeurs als eigen medewerkers kan je voorkomen met de IBAN-Naam Check. Deze oplossing controleert of de IBAN matcht met de bij de bank opgegeven naam. Als dit niet het geval is, krijg je een waarschuwing dat er mogelijk sprake is van fraude.

Bron: https://www.deondernemer.nl/innovatie/fraude-met-deepfake-videocall-kost-multinational-miljoenen-ondernemers-opgelet~459ec22?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Klantcase: fraude
voorkomen bij a.s.r.

Verzekeraar a.s.r. reduceerde de uitval tijdens hun online onboarding van nieuwe klanten van 100 naar slechts 15%. Zij gebruiken onze IBAN-Naam Check voor het claimproces van a.s.r. Leven. De verzekeraar moest voorheen fysieke handtekeningen opvragen om een claim uit te keren. Dat was tijdrovend en arbeidsintensief. Het duurde soms zes tot acht weken totdat klanten hun geld ontvingen.

Dankzij onze IBAN-Naam Check staat het geld in de meeste gevallen binnen 4 dagen bij de ontvanger op de rekening. Tegelijkertijd werd de uitval bij online onboarding teruggebracht van 100 naar 15%.

“Uitval onboarding
gereduceerd van 100% 
naar 10-15%

Probeer het gratis in onze portal

Zelf ervaren hoe dat werkt? Probeer 50 checks gratis via onze IBAN-Naam Check Portal.
In de portal voer je een naam en een rekeningnummer in, om de combinatie te controleren. Controleer eenvoudig of er sprake is van een match, een mogelijke typefout of een mismatch, dus eventuele fraude.

Meld je aan voor onze IBAN-Naam Check portal en ontvang 50 checks gratis!
Op zoek naar een API-integratie? Neem contact met ons op of download onze brochure.

De laatste ontwikkelingen